انواع روش های کرگیری بتن بتن بسته به متریالی که عملیات سوراخکاری روی آن انجام می گیرد به دو دسته کرگیری بتن و کرگیری آسفالت تقسیم می شود که در اینجا ما قصد داریم کرگیری بتن را مورد بررسی قرار دهیم. کریری بتن به طور کلی به آن دسته از عملیاتی گفته می شود که مغزه را از یک مقطع بتنی جدا می کند. این عملیات اهداف مختلفی دارند که قبلاً بیان کردیم.
خدمات کرگیری بتن بیشتر برای سوراخ کردن دال ها و یا دیوارهای بتنی کاربرد دارد. همچنین این فرآیند برای کاربردهای دیگری نیز مانند سنجش مقاومت فشاری، ایجاد سوراخ در بتن، نصب و عبور لوله ها و خطوط الکتریکی، حذف بتن های اضافی و... مورد استفاده قرار می گیرد.
کرگیری بتن مسلح
کرگیری بتن مسلح، تقریباً در تمام مواردی که در سازه ها از کرگیری استفاده می شود، کاربرد دارد. اساسا کرگیری بتن مسلح با بتن معمولی هیچ تفاوتی ندارد. سگمنت مته کرگیری از جنس الماس است، با توجه به همین مورد می توانیم المان های تسلیح بتن را نیز برش دهیم.
حتماً باید قبل از عملیات کرگیری بتن مسلح تمام راهکارهای ممکن را مورد بررسی قرار دهید. چون امکان دارد که در صورت اقدام به کرگیری بتن مسلح آماتور ها به صورت یکپارچه حذف شوند و سازه آسیب ببیند. اگر با وجود بررسی تمام راهکارهای ممکن امکان استفاده از خدمات کرگیری بتن وجود داشته باشد، باید ضوابط و الزامات مربوط به آیین نامه را رعایت کنید.
روش اجرای کرگیری بتن
روش اجرای کرگیری بتن بدین صورت است که عملیات سوراخکاری بتن توسط مته های دوار تو خالی صورت می گیرد. بعد از محکم کردن دستگاه در محل مورد نظر و تعیین زاویه دلخواه مته به وسیله دستگاه شروع به حرکت می کند و آماتور ها و دیگر موانع مدفون در مسیر حرکت خود را برش می دهد و به طرف عمق حرکت می کند.
اجرای کرگیری بتن تقریباً در همه موارد به یک شکل صورت می گیرد در این عملیات اپراتور ابتدا از یک انکر رزوه شده کوچک برای نصب پایه دستگاه روی دیوار استفاده می کند که همین پایه به عنوان نگهدارنده دستگاه عمل می کند. همین اتصال موجب می شود که عملیات سوراخ کاری بتن دقیقاً در محل مورد نظر انجام گیرد و دستگاه هیچ لرزشی نداشته باشد.
در این مرحله از اجرای خدمات کرگیری بتن به محض محکم شدن پایه دستگاه، گام بعدی سوار کردن مته کرگیری است. بعد از سوار شدن مته دستگاه روشن می شود و همزمان با اعمال فشار بر دستگیره، دستگاه از آب به عنوان خنک کننده استفاده می کند و مته به درون سطح رانده می شود. در نهایت بطن سوراخ می شود.